www.yri.no

 Spesial-Nytt

Talerør for minoriteter

 Håp for kaffenektere.

 

Mange mennesker, som ellers har plettfri vandel, klarer ikke å drikke kaffe. De påstår at den kostbare, brune drikken er så sterk og vond at den ødelegger smaksorganene. Dessuten får de brannsår på tunga hvis de forsøker å svelge den, sier de. - Garvede kaffeentusiaster kan sette yndlingsdrikken i vrangstrupen av langt mindre provoserende påstander. Til nød aksepterer de at andre blander oppkoket med større eller mindre mengder fløte og sukker enn de selv sverger til. Men etter deres mening kan bare særlinger, helsekostfanatikere og mørkemenn åpenlyst nekte å bruke kaffe. Forstår ikke disse individene at de fratar befolkningen noe av gleden ved et viktig nytelsesmiddel, undrer kaffedrikkerne, - de forringer jo rett og slett verdien av en betydelig investering. Selv ser de på kaffe som en hellig og magisk drikk med evne til å forvandle trøttinger til energibunter - som kan styrke vennskap og forsone fiender. Ut fra dette slutter de at kaffenekterne er motstandere av fredelig sameksistens - og finner det på det grunnlaget nødvendig å begrense deres utbredelse.

Kaffetilhengerne er mange og deres makt stor - så stor at det neppe er mulig å leve en fullverdig tilværelse uten deres anerkjennelse. Situasjonen er med andre ord uholdbar for en rekke stakkarer som ikke klarer å tilpasse seg kaffekulturens normer.

Gledelig er det derfor at det nå kommer på markedet et nytt produkt som gjør det mulig å svelge kaffe - uten at smaksorganene forderves. Oppfinnelsen kalles kaffetrakt og er laget av myk, gjennomsiktig og varmebestandig plast. Den kan diskret plasseres i munnen uten at noen legger merke til det. Som navnet sier, dreier det seg om en trakt, og inntaket er rett foran tennene. Herfra fører en bøyelig slange rett ned i svelget. En egen beholder med kjølevæske reduserer farene for brannskader. Med litt øvelse kan man helle i seg tilstrekkelige mengder med brun trylledrikk til å bli anerkjent som en anstendig samfunnsborger.

Kaffetrakten kan utstyres med doseringsapparat for syrenøytraliserende midler eller andre motgifter. Dette gir store muligheter til å øke anvendelsesområdet, slik at det blir enkelt å tilpasse seg også framtidige dominerende drikkenormer.

Oppfinnelsen hjelper ikke mot de søvnproblemene som kaffedrikking fører med seg. En spesiell variant tar hensyn til dette ved at den har trakt til å feste innenfor snippen - samt en egen oppsamlingsbeholder som det går an å skjule under klærne. Bruken av denne krever imidlertid en meget avansert teknikk, og faren for å bli avslørt er stor.