www.yri.no

 Spesial-Nytt

Talerør for minoriteter

Eventyr må omskrives.  

 


Norske myndigheter går nå ut og krever en ny avslutning på eventyret om Rødhette og ulven. Originalversjonen ender som kjent tragisk med at jegeren spretter opp magen på ulven, slik at Rødhette og bestemoren slipper levende ut. Det er innlysende at ulven umulig lenge kan overleve en slik behandling.

I den nye forlengede og tidsriktige versjonen kommer derfor en miljøaktivist i neste øyeblikk inn gjennom døren til bestemors hus. Via mobiltelefon tilkaller han ambulansehelikopteret - som på kort tid frakter ulven til et hospital. Her blir den sydd sammen, og etter en lengere rehabiliteringsperiode, kan den gjenoppta jakten.

Rødhette, bestemoren og jegeren blir anmeldt for faunakriminalitet og trukket for retten. Alle blir kjent skyldige og må sone lange fengselsstraffer. På løslatelsesdagen venter ulven på dem i skogkanten, og nå sluker den for sikkerhets skyld alle tre på en gang. Takket være miljøaktivisten, som på heltid arbeider med å beskytte ulven og holde den orientert, kan den nemlig følge med i alt som foregår i samfunnet - og vite hvor den skal slå til neste gang.


En fattig trøst